Chef Massimo Barletti

Nascido na Itália, Mássimo Barletti veio para o Brasil a convite do restaurante Trebbiano, do L’Hotel, em São Paulo. Passou também pelo hotel Transamérica de Comandatuba e voltou à Itália para abrir o próprio restaurante, batizado de La Griglia, que hoje é dirigido por sua irmã. De volta ao país em 2007, Massimo abriu um restaurante com seu nome em São José do Rio Preto, que mantém ainda hoje. Atuando desde os 14 anos nas cozinhas pelo mundo, o italiano é um apaixonado por gastronomia. “Gosto de criar pratos que temos prazer em saborear”, afirma.

Born in Italy, Mássimo Barletti came to Brazil invited by restaurant Trebbiano, in L’Hotel, in São Paulo. He has worked also at the Comandatuba Transamérica hotel and went back to Italy to start his own restaurant, named La Griglia, which is currently managed by his sister. Back to Brazil in 2007, Massimo started a restaurant with his own name in São José do Rio Preto, which he still owns. Working since the age of 14 in kitchens around the world, this Italian is passionate about gastronomy. “I like to create food that we are pleased to taste”, he says.